Zondag is het zover!

Bijna is het zover!! 

Zondag de dag van de marathon! Mijn startnummer en shirt is klaar maar ben ik dat ook ? Kan ik het wel ? Een erg drukke tiijd achter de rug met extra werken, trainen, revalidatie training ,afspraken arts/therapie , sociale afspraken en dan heb ik het nog niet gehad over de allerdaagse dingen zoals gezin/huishouden. Ik wou alle ballen hoog houden en ik leefde op mijn agenda waar zelf de rustmomentjes gepland stonden want ja die heb ik echt nog wel nodig en had daar ik niet eens tijd voor. Gelukkig kwam de taper periode in zicht dus gas terugnemen! Dat kwam ook zeker goed uit want ik zat er door heen. Voor ongeluk ging dit prima en ging ik altijd gewoon door. Maar als je dan ook nog eens niet aan geboren hersenletsen hebt dan moet je extra goed je grenzen bewaken. Toen kwam er ook nog een pijntje bij in mijn bovenbeen waar ik onzettende van baalde , waarom nu ? Zo kort voor de marathon. Ik heb er alles aan gedaan wat maar kon helpen om er van af te komen. Fysio ( www.fysio-eibergen.nl ) daar kwam ik toch al elke week voor revalidatie ,dus ze behandelde nu me meteen mijn gespannen bovenbeenspieren. Masseren en shockwave.Trainen op elliptigo is advies van goede vriend en coach (www.heldoorncoaching.nl) .  Elliptigo is een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen ineen. Het is een leuke en effectieve manier van trainen doordat je geen schokbelasting hebt. Familie die een laser (www.laeqhealth.com ) voor thuis gebruik aanbood toen ik begon met trainen voor de marathon gebruikte ik. Deed de oefeningen die de fysio zei op mijn werk (www.thechariot.nl ) . Nieuwe schoenen (www.woest-sport.nl ) voor betere demping. Ik smeer met spierbalsem, neem magnesuim baden, extra magnesuim slikken en goed eiwitten eten na trainen. Ik ging naar de sauna en sportmasseur (www.praktijkvoorsportmassage.net ) en elke avond vroeg mijn bed in want rust is herstel! 

Samen met goede vrienden gaan we zaterdag naar naar Eindhoven en ik doe  bij een ander www.exclusievesportcentra.nl nog een korte training om even de benen los te fietsen. Xander loopt ook de marathon alleen hij voor een snelle tijd. Ook al heeft Frank een plan voor mij gemaakt ,ik vind zelf dat ik door de trainingen een beetje lui geworden ben en ik vind lopen op lage hartslag heerlijk en wil dus vooral genieten, heel blijven, de finish halen en een mooi bedrag in zamelen voor de www.hersenstichting.nl ! Ben zo dankbaar dat ik dit ga doen , dat mijn lijf dit kan na alles wat ik mee gemaakt heb wetende nu dat het zo anders had kunnen zijn. Daarom wil ik graag een steentje bijdragen voor de hersenstichting. Maar ik ken me zelf , als ik ergens voor ga , dan ga ik er ook voor! 

Naast alle donaties die al gedaan zijn en steunbetuigingen die ik kreeg wil ik iedereen heel erg bedanken hiervoor ! Ook wil ik iedereen bedanken die me geholpen hebben om me fit en pijnvrij aan te start te krijgen.

Zondag let's do this!

Liefs Colette

 

 

 

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer